Ylästö tänään

Ylästö on pientalovaltainen kaupunginosa Vantaalla, Aviapoliksen suuralueella. Ylästö sijaitsee kehä kolmosen etäpuolella ja rajautuu etelässä ja lännessä Vantaanjokeen. Ylästön kaupunginosaan kuuluvat myös Tolkinkylä, Voutila ja Silvola. Lapsiperheiden suosimassa Ylästössä on asukkaita noin 5000.

Päiväkoteja ja koulu

Päiväkoteja löytyy useita. Vuonna 2008 valmistuneessa Ylästön koulussa toimii luoka-asteet 1-9.

Uusi yläkoulu valmistui alakoulun yhteyteen kesällä 2019 ja aloitti toimintansa syyslukukauden 2019 alussa.

Ulkoliikuntapaikka

Koulun viereen valmistui kesällä 2019 monipuolinen lähiliikuntapaikka.

Kauppa ja pizzeria

Ylästössä on K-Market, jossa on myös postin palvelupiste. Ylästön Pizzeria löytyy Ylästöntien varresta. Jumbon kauppakeskus sijaitsee muutaman kilometrin päässä ja lentokentälle on matkaa kuutisen kilometriä.

Linja-auto- ja junaliikenne

Linja-autoilla pääsee Helsingin, Tikkurilan- ja Myyrmäen/Martinlaakson suuntiin. Lähimmät juna-asemat ovat noin 4 kilometrin päässä; Martinlaakso ja Vantaankoski. (HSL)

Harrastusmahdollisuudet

Ylästössä on hyvät mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti mm. ulkoilua ja kuntoilua. Sopivia reittejä löytyy kävelyyn, pyöräilyyn, hiihtämiseen ja ratsastamiseen. Joella voi harrastaa myös kalastusta.

Ylästössä toimivia urheilu-tai harrasteseuroja: Ylästön Urheilijat, Tolkinkylän Ratsastuskoulu,  Ylästön Martat, Ylästön Kotiseutuyhdistys.

Kolme kaunista koskea

Vantaanjoella Ylästön kohdalla on kolme koskea. Pitkäkoski, Niskalankoski ja Ruutinkoski. Lue lisää täältä…

Ylästö-päivä

Ylästö-päivää vietetään vuosittain elo-syyskuun vaihteen tienoilla Ylästön koululla ja sen lähiympäristössä. Ylästö-päivässä on perinteisesti nimekkäitä esiintyjiä. Vuoden 2019 tapahtumassa esiintyi mm. Anna Abreu.

Ylästössä viihtyy myös nokkavarpunen

Ylästössä voi bongata nokkavarpusen, peippolintuihinhin kuuluvan  vahvanokkaisen linnun. Nokkavarpusia pesii eteläisessä suomessa jonkin verran. Ylästössä nokkavarpuset ovat viihtyneet jo vuosia.

Ylästön ”Taikametsä”

Jännittävä kuusikuja viljellyssä metsässä Pitkäkosken luonnonsuojelualueella. Taivasta ei juurikaan näe; puusto on hyvin tiheässä. Kuva on otettu vuonna 2016, ennen puuston harvennusta. Kujasta on tullut nähtävyys:  Lue lisää täältä…(Helsingin Sanomien artikkeli)