Ylästö on viihtyisä asuinalue

Ylästö on pientalovaltainen kaupunginosa Vantaalla, Aviapoliksen suuralueella. Ylästö sijaitsee kehä kolmosen etäpuolella ja rajautuu etelässä ja lännessä Vantaanjokeen. Ylästön kaupunginosaan kuuluvat myös Tolkinkylä, Tolkinmetsä ja Voutila. Lapsiperheiden suosimassa Ylästössä on asukkaita noin 5000.

Päiväkoteja ja koulu

Päiväkoteja löytyy useita. Vuonna 2008 valmistuneessa Ylästön koulussa toimii luoka-asteet 1-9.

Uusi yläkoulu valmistui alakoulun yhteyteen kesällä 2019 ja aloitti toimintansa syyslukukauden 2019 alussa.

Kauppa ja pizzeria

Ylästössä on K-Market, jossa on myös postin palvelupiste. Ylästön Pizzeria löytyy Ylästöntien varresta. Jumbon kauppakeskus sijaitsee noin 3-4 kilometrin päässä.

Paikallisia palveluntarjoajia

Joitakin paikallisia palveluntarjoajia löytyy täältä. Paikallisia palveluntarjoajia voi etsiä myös Ylästöläisten facebookryhmästä. Samasta paikasta voi etsiä kadonneita tavaroita/lemmikkejä ja ilmoitella löytyneistä tavararoista/lemmikeistä.

Linja-auto- ja junaliikenne

Ylästöstä kulkee linjat 571 Myyrmäki-Tikkurila ja 574 Myyrmäki-Peijas. Helsinkiin kulkee linja 614. Lähimmät juna-asemat ovat noin 4 kilometrin päässä; Martinlaakso, Vantaankoski, Aviapolis. (HSL)

HKI-Vantaan lentokenttä

Hki-Vantaan lentokentälle on matkaa kuutisen kilometriä. Lentokentän alueelle pääsee Ylästöstä bussilla 574.

Lähiliikuntapaikka

Koulun viereen valmistui kesällä 2019 lähiliikuntapaikka, josta löytyy monenlaisia ulkokuntoilulaitteita sekä tekonurmipintainen futsal- ja koripallokenttä.

Harrastusmahdollisuudet

Ylästössä on hyvät mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti mm. ulkoilua ja kuntoilua. Sopivia reittejä löytyy kävelyyn, pyöräilyyn, hiihtämiseen ja ratsastamiseen. Joella voi harrastaa myös kalastusta.

Aktiivisesti toimivia urheilu- ja harrasteseuroja ja yhdistyksiä

Ylästön Urheilijat, Tolkinkylän Ratsastuskoulu,  Ylästön Martat, Ylästön koulun vanhempainyhdistys ja Ylästön Kotiseutuyhdistys.

Ylästö-päivä

Ylästö-päivää vietetään vuosittain elo-syyskuun vaihteen tienoilla Ylästön koululla ja sen lähialueilla.

Kolme kaunista koskea

Vantaanjoella Ylästön kohdalla on kolme koskea. Pitkäkoski, Niskalankoski ja Ruutinkoski. Lue lisää täältä…

Ylästössä viihtyy myös nokkavarpunen

Ylästössä voi bongata nokkavarpusen, peippolintuihin kuuluvan  vahvanokkaisen linnun. Nokkavarpusia pesii eteläisessä suomessa jonkin verran. Ylästössä nokkavarpuset ovat viihtyneet jo vuosia.

Tutustu Ylästön historiaan