Rentukoita ja keltakurjenmiekkaa

Vantaanjoella Ylästön kohdalla on loppukeväästä hyvin kaunista. Joenranta loistaa keltaisenaan;  ensin kukkivat rentukat ja hieman myöhemmin ovat kukassa keltakurjenmiekat. Joen vartta  reunustaa luontopolku joen molemmin puolin. Joen eteläranta kuuluu Helsingille ja pohjoisranta on Vantaan puolta, Ylästöä. Alue on Pitkäkosken luonnonsuojelualuetta.

Kolme koskea

Ylästön kohdalle osuu kolme koskea;  Pitkäkoski lähellä Silvolan tekoallasta ja hieman kauempana Backaksen ja Kartanonkosken suuntaan Ruutinkoski. Hieman vähäisempi Niskalankoski jää edellisten väliin.

Pitkäkoski Ylästössä. Pitkäkoski on noin kilometrin pituinen. Pitkäkoskesta lisää (Vantaan kaupungin sivuilla) täällä…

Ylästöstä Ruutinkoskelle

Kävellen tai pyöräillen Ylästöstä Ruutinkoskelle pääsee parhaiten ylittämällä joki Pitkäkosken kävelysiltaa pitkin ja kulkemalla Helsingin puolista joenrantaa kohti Haltialaa.  Ruutinkoski tulee vastaan ennen Haltialan tilaa.  Ruutinkoskella Vantaan puolella jokea on peltoa ja yksityisaluetta.

Ruutinkoskella joki levenee ja maisemat avartuvat. Ympärillä on peltoa joen molemmin puolin. Kosken pituus on noin 300 metriä ja se on Vantaanjoen alin luonnontilainen koski.  Ruutinkoskesta lisää (Vantaan kaupungin sivuilla) täällä ja (Helsingin kaupungin sivuilla) täällä…