Toimintaa Ylästön Kotiseututalolla - Tervetuloa mukaan!

Ylästön Kotiseututalo toimii  ylästöläisten yhdistysten toimitilana. Talolla kokoustavat ja harrastavat Kotiseutuyhdistyksen lisäksi Ylästön Seniorikerho, Ylästön Martat & Kässä-kahvila, Ylästön Urheilijat sekä MLL:n Aviapoliksen osasto. Talolla järjestetään myös esim. alakoululaisten diskoiltoja.

Kotiseututalo on eri-ikäisten ylästöläisten aktiivisen kansalaistoiminnan ja asukastoiminnan tukikohta ja tärkeä mahdollistaja.

Ylästön Kotiseututalo on rakennusperintökohde.

Juhla- ja kokoustila. Ylästön Kotiseutuyhdistys hallinnoi Kotiseututaloa. Kiinteistön ylläpitokulujen kattamiseksi yhdistys vuokraa taloa pieniin perhejuhliin ja kokouksiin sekä kurssien pitopaikaksi. Lue lisää tilavuokrauksesta täältä…

Kerhojen toimintaa

Ylästön aktiiviset Seniorit tapaavat talolla tiistaisin iltapäivällä. Kerhossa tavataan tuttuja ja jutellaan, kahvitellaan yhdessä, lauletaan ja luetaan, jumpataan, pidetään tietokilpailuja ja välillä retkeillään kulttuurin parissa. Kotiseututalolla kokoontuva kerho onkin monille viikon kohokohta, jota odotetaan innolla. Hyvä henkinen ja sosiaalinen ympäristö on hyvin tärkeä asia, sillä se lisää ja ylläpitää ikäihmisten hyvinvointia ja hyvää elämänlaatua. Seniorikerholaisten keski-ikä on noin 80 vuotta. Kerhosta voi kysellä lisää sähköpostilla yky@ylastonkotiseutuyhdistys.fi.

Ylästön Martat kokoontuvat talolle harrastamaan kerran kuukaudessa, pääsääntöisesti joka kuukauden toinen keskiviikko klo 18. Marttayhdistykseen voi liittyä jäseneksi kaikki marttailusta kiinnostuneet ylästöläiset sekä muualla asuvat. Martoissa on mahdollisuus uuden oppimiseen, yhdessä tekemiseen, vaikuttamiseen ja elämyksiin. Marttojen toiminnan tavoitteena on tukea kotien ja perheiden hyvinvointia. Ylästön Martat osallistuvat moniin kylän yhteisiin tapahtumiin, usein keittiöpuuhiin ja kahvituksiin, mutta myös opastavat tapahtumissa eri aiheisiin liittyen. Martoissa harrastetaan yhdessä kaikenikäisten kanssa. Ylästön Martat kotisivu ja Facebook. Liity jäseneksi tästä

Kässä-kahvila. Ylästön Marttojen järjestämä ja kaikille kyläläisille avoin Kässä-kahvila järjestetään Kotiseututalolla keskiviikkoiltoina alkaen klo 18. (Huom. kuukauden toinen keskiviikko on Martta-ilta Marttajäsenille). Kässä-kahvilaan voi tulla kuka tahansa käsitöiden ystävä harrastamaan yhdessä muiden kanssa tai hakemaan apua ja neuvoa omaan käsityöprojektiinsa. Vaikka käsityöt ovat pääasiana, voi Kässä-kahvilaan tulla viihtymään ilman käsityötäkin. Tarjolla on juttuseuraa, samoin kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

Kotiseutuyhdistyksen järjestämiä tapahtumia

Ylästön Kotiseutuyhdistys järjestää talolla erilaisia tapahtumia. Kotiseutuyhdistyksen järjestämät tapahtumat ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia. Ajankohtaisista tapahtumista löytyy lisätietoja YKY:n facebooksivulta ja Kotiseututalon facebooksivulta.

Taloa ei voi vuokrata yleisötapahtuman järjestämiseen ilman, että Kotiseutuyhdistys on mukana taustalla. Kotiseututalo sijaitsee omakotiasutuksen keskellä ja yhdistys pitää huolta siitä, ettei talon käyttö häiritse alueen asukkaita.

Ylästön Oktoberfest. Perinteisesti syyskaudella järjestetään musiikkipainotteinen Oktoberfest, jonka esiintyjissä on aina mukana myös ylästöläisiä. Tapahtuma on aina sujunut mallikkaan rauhallisesti.

Ylästön Joulumyyjäiset. Joulukuussa itsenäisyyspäivänä järjestetään jo aika suosituksi tapahtumaksi tulleet Ylästön Joulumyyjäiset. Myyntipaikkoja on useille kymmenille myyjille. Buffetmyynnin saa hoitaakseen aina jokin koululuokka Ylästön koulusta. Koululaiset saavat näin kerrytettyä leirikoulukassaansa.

Alakouluikäisten diskoillat. Toisinaan arki-iltaisin Ylästön koulun luokkatoimikunnat järjestävät talolla alakouluikäisille diskoiltoja. Diskot toteutetaan Kotiseutuyhdistyksen avustamana ja vanhempien valvomana.

Muita tapahtumia. Talolla järjestetään myös esim. erilaisia kurssi- ja infoiltoja tarpeen mukaan.

Ylästön Kotiseutuyhdistys

Ylästön kotiseututalo