YKY:n kevätretki 6.6.2020 – PERUTTU

Retki on peruttu kevään koronaepidemian vuoksi.

Kulttuurikierros Tuusulan Rantatiellä

Opastettu tutustuminen Ainolaan, Halosenniemeen ja Lottamuseoon

RETKEN OHJELMA:

Lähtö Ylästöstä klo 10.15. Tilausajobussi lähtee Ylästön K-Marketilta kohti Tuusulanjärveä 6.6.2020 klo 10.15.

Ainola. Tutustumme oppaan johdolla ensin Ainolaan, joka oli säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904. Tutustumme myös Ainolan puutarhaan.

Lounas klo 12.30 Krapissa ravintola Mankelissa.

Halosenniemi. Lounaan jälkeen tutustumme Halosenniemeen joka on taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Tuusulanjärven rannalla.

Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat kuuluisan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön.

Museon erikoisnäyttelyissä esitellään Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaisten ja myöhempien aika

kausien tuotantoon.  Tutustumme myös Halosenniemen puutarhaan.

Lottamuseo. Tutustumme Syvärannassa sijaitsevaan Lottamuseoon. Museon päänäyttely ”Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi” on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana on käytetty lottien henkilökohtaisia kokemuksia.

Paluu Ylästöön. Ylästössä olemme jälleen klo 16.45.

Retken hinta on 55 euroa jäsenille ja 97 euroa muille. Hintaan kuuluvat kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut ja lounas. Retken vastuullinen järjestäjä on Kartanomatkat.

Ylästön Kotiseutuyhdistykseen voi liittyä jäseneksi laittamalla viestin asiasta alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Jäsenmaksu on 15 euroa/perhe.

Imoittautuminen 1.5. mennessä yky@ylastonkotiseutuyhdistys.fi

Tervetuloa retkelle!