Ideatyöpaja 16.11.2023 klo 18–20 Ylästön kotiseututalolla

Ideoi, äänestä ja vaikuta. Vantaan osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat päättävät kaupungin rahojen käytöstä. Budjetti 1,2 miljoonaa euroa jakaantuu Vantaan 7 suuralueelle asukasluvun mukaan.

Aviapoliksen suuralueeseen kuuluvat Kartanokosken, Pakkalan, Tammiston, Veromiehen, Viinikkalan ja Ylästön kaupunginosat. Osallistuvassa budjetoinnissa käytössä on 105 000 euroa Aviapoliksen alueella. Alueen asukasluku v. 2022 lopussa oli 20 941.

Marraskuussa kerätään asukkaiden ideoita osallistuvaan budjetointiin. Miten sinä kehittäisit omaa asuinaluettasi? Tule mukaan työpajaan ideoimaan yhdessä muiden kanssa entistä parempaa Vantaata.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Työpajan järjestävät
Vantaan kaupunki ja Ylästön kotiseutuyhdistys

Kriteerit ideoille

  • Idean tulee liittyä kaupungin toimintaan tai kaupungin hallinnoimaan kohteeseen Aviapoliksen alueella.
  • Idea voi olla toimintaa tai muutos ympäristöön.
  • Idean kustannukset ovat maksimissaan 100 000 €. Idean ylläpitokustannusten tulee olla kohtuullisia.
  • Idean on oltava toteutettavissa kahden kalenterivuoden aikana.
  • Idean tulee olla lainmukainen ja täyttää turvallisuusvaatimukset.
  • Idean ei tule kohdistua normaaliin kunnossapitoon.

Ideat voivat liittyä viihtyisyyteen, asukkaiden hyvinvointiin tai muulla tavoin lisätä elämäniloa ja yhteisöllisyyttä alueella.

Tarvitaanko Aviapolikseen lisää istutuksia ja vehreämpää lähiluontoa? Puuttuuko alueelta liikkumismahdollisuuksia tai leikkivälineitä? Kaipaatko lisää kulttuurielämyksiä ja taidetta? Voit ehdottaa myös tapahtumia, kursseja, yhteisöllistä tekemistä, talkoita tai vaikka toimenpiteitä yksinäisyyden vähentämiseksi. Tai ehdota jotain ihan muuta!

Voit ideoida yksin tai vaikka kerätä naapuruston tai harrastusporukan ideoimaan yhdessä! Kaupunki järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa myös ideatyöpajoja eri puolilla Vantaata.

Linkki ideoiden jättämiseen Vantaan kaupungin sivuilla (avautuu 1.11.)